Jennissen de ideale partner voor bemesten

In het voorjaar beginnen we met bemesten. We beschikken over een breed scala landbouwmachines en de juiste kennis voor het uitrijden van vaste mest tot en met vloeibare mest en het bekalken van bouwland en grasland. Daarnaast verzorgen we het uitrijden van compost. Naast compost verwerken wij grote hoeveelheden stalmest. In de meeste gevallen werken we met machines voorzien van GPS voor een zeer nauwkeurige bemesting.

Verreweg het meeste bouwland in ons werkgebied is maisland. Wij werken met tractoren en tanks en Vervaet vijfwielers. Onze capaciteit voor het uitrijden van mest varieert van 16 tot 25 kuub. Als de afstand van de boer naar het perceel te groot wordt doen we aanvoeren met vrachtwagen en tankopleggers. Zo kunnen we sneller het werk verrichten. Voor grasland kunnen dezelfde machines ingezet worden. De werkbreedte van de injecteurs varieert van 7 tot 12 meter. Beide vijfwielers zijn voorzien van luchtdruksystemen om uw gras-/ bouwland zo veel mogelijk te ontzien. Tevens zijn onze tanks voorzien van bemonsteringsapparatuur en AGR/GPS-systeem om transport te kunnen voorzien tussen boeren.

Met grote capaciteit veel mest in korte tijd op grasland en bouwland aanbrengen via sleepslangbemesting is een populaire manier. Het is de ideale manier om bodemdruk te verlagen en om in het voorjaar sneller op nattere percelen te kunnen uitrijden.

Kunstmest is er in verschillende varianten. Zo werken we voor het aanbrengen van vloeibare kunstmest met een veldspuit. Deze heeft een 33 meter brede spuitboom, brede banden en GPS om nauwkeurigheid te verzekeren.

Bij bekalken werken we standaard met Miramag magnesium kalkmeststof. Andere soorten kalk zijn op aanvraag beschikbaar. 

Compost is erg gewild bij tuinders maar ook veehouders zien de toegevoegde waarde van compost om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Naast compost verwerken wij met onze Tebbe strooiers ook grote hoeveelheden stalmest.

Inzetbaar op het gebied van:

  • Bouwland injecteren
  • Grasland injecteren
  • Sleepslangen
  • Kunstmest spuiten/strooien
  • Bekalken
  • Composteren

Bemestingswerkzaamheden 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en/of advies op maat. Wij helpen u graag verder!