Jennissen de ideale partner voor maisoogst 

Het mais seizoen is toch wel een van onze favorieten. Hierbij ontzorgen we veehouders en gaan we ervoor de maximale hoeveelheid droge stof per hectare te realiseren. Hiervoor worden dezelfde hakselaars gebruikt als bij de grasoogst. De hakselaars zijn voorzien van een rij-onafhankelijke maisbek met een 12 rij-ige en 10 rij-ige werkbreedte. Daarnaast kunnen we met onze hakselaars ook Shredlage hakselen. 

Shredlage hakselen is een haksel systeem wat wij regelmatig toepassen bij rundveehouders. Hierbij is de haksellengte langer dan bij het traditioneel hakselen, namelijk een lengte van 22 mm. Vervolgens wrijft de speciale Shredlage-korrelkneuzer de stengel en de spindel open. Hierdoor zitten er extra vezels in de mais wat zorgt voor extra pensprikkeling, dit bevordert de spijsvertering van de koe. De korrel wordt compleet verpulverd en vermengd met de grof gehakselde mais.

De maiskuil wordt aangereden door een loader met dubbellucht. Dit doen wij om een optimale verdichting in de kuil te krijgen waardoor de kans op broei zo klein mogelijk is. Alle hakselaars zijn voorzien van een doseersysteem voor toevoeging van een kuilverbeteraar. Onze hakselaars zijn voorzien van een automatisch banden-aflaatsysteem, daarnaast hebben we ook een hakselaar op rupsen. Dit in combinatie met de aangedreven silagewagens zorgt ervoor dat we ook in een nat najaar de mais van het land af kunnen krijgen. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner op het gebied van mais hakselen.

Maisoogst werkzaamheden

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en/of advies op maat. Wij helpen u graag verder!