Jennissen veel ervaring op het gebied van zaaien

Wij beschikken over verschillende zaaimachines waarmee we alle grondsoorten op de juiste manier kunnen inzaaien. Ook kunnen we uw grasland doorzaaien, dit is een efficiënte en rendabele strategie om het volume van blijvend grasland maximaal te benutten. Het zaaien gebeurd met grote precisie, we werken met zaaimachines die voorzien zijn van GPS. Hierdoor kunnen we nauwkeurig werken. Ook zijn we gespecialiseerd in het poten van aardappels, zetten van uien en wortels. Hiervoor hebben we dan ook het nodige materieel. Lees hierover meer bij akkerbouw.

In toenemende mate kiezen veehouders voor het doorzaaien van hun grasland. Het is een efficiënte en rendabele strategie om het volume van blijvend grasland maximaal te benutten. 

Voor het inzaaien van grasland werken we op zandgrond met een volvelds zaaimachine. Op kleigrond werken we met een pijpen-zaaimachine voor gras en tarwe.

Het grote areaal mais in ons werkgebied zaaien wij met onze 8 of 12 rij-ige maiszaaimachines. We kunnen via twee methodes zaaien, traditioneel in een rij of deltazaai waarbij de rij bestaat uit twee verspringende subrijen die 12,5 cm uit elkaar staan. Wil je meer weten van de deltazaai methode? Klik dan hier.

Omdat de subrijen synchroon worden gemaakt, worden de zaden betrouwbaar in een diehoekinge reeks geplaatst. Klik hier om er meer over te weten te komen. (informatie document toevoegen)

Een groenbemester draagt sterk bij aan het verhogen van de opbrengst van de maisteelt. Direct na de mais zorgen wij ervoor dat het inzaaien van het maisland met een groenbemester snel en efficiënt gebeurt. Een groenbemester zorgt voor stikstofbinding, minder natte percelen en verhoogt het organische stofgehalte. Bovendien zorgt een groenbemester voor de bestrijding van aaltjes. 

Inzetbaar op het gebied van:

  • Grasland doorzaaien
  • Grasland inzaaien
  • Mais zaaien
  • Groenbemester inzaaien

Zaaiwerkzaamheden

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en/of advies op maat. Wij helpen u graag verder!