Over Jennissen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wij geloven in vooruitgang, innovatie en hard werken

Met grote capaciteit snel en betrouwbaar ontzorgen op het gebied van grondwerk en cultuurtechniek, agrarisch loonwerk, mestdistributie en transport. Dat is Jennissen in Den Dungen. Wij zijn een daadkrachtig familiebedrijf dat niet vies is van hard werken.

Jan, Toon en Edwin Jennissen runnen samen Jennissen bedrijven. Waaronder ook twee melkveebedrijven vallen. Hierbij zijn de taken duidelijk verdeeld. Ook de jongere generatie zet zich hard in voor het bedrijf, waardoor later het bedrijf overgenomen zal worden.

Jan is de koeienboer en is verantwoordelijk voor de veestapel aan de Veedijk in Berlicum samen met zijn zoon Rob. Zoon Thomas heeft zijn passie gevonden in het grondwerk en zit dan ook graag op de kraan.

Toon is verantwoordelijk voor het vee op de locatie aan de Nijvelaar samen met zijn zoon Theon. Overdag werkt Toon mee op kantoor waar ook dochter Moniek haar kwaliteit inzet.

Edwin zorgt ervoor dat de afdeling planning en administratie goed blijft functioneren. Daarnaast doet hij nog wekelijks een rondje over de werf op zijn loader om ervoor te zorgen dat alles er netjes uit blijft zien. Wanneer zijn zoon Luuk vrij is van school helpt hij ook graag mee in het loonwerk en grondverzet.

Jennissen veebedrijf Nijvelaar IMG_4138

De kwaliteit van ons bedrijf valt of staat met de kwaliteit, motivatie en betrokkenheid van onze medewerkers

Na de start in 1995 hebben wij door diverse overnames en de toename van werk een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment werken er ruim 80 mensen. Medewerkers herkenbaar aan hun vakmanschap, enthousiasme, inzet en betrokkenheid. Jan, Toon en Edwin hebben veel waardering voor de bereidheid van de medewerkers om altijd klaar te staan en door te werken. Werktijden zijn vaak zeer onregelmatig en er worden lange dagen gemaakt in de piektijden. Door de goede band met het personeel en de goede onderlinge verstandhouding tussen onze medewerkers is de werksfeer heel plezierig.

Erkend leerbedrijf

Om jonge mensen de kans te geven het vak in de praktijk te leren, zijn wij een erkend leerbedrijf. Leerlingen van verschillende opleidingen werken 4 dagen in de week bij ons bedrijf en moeten 1 dag in de week naar school. Door de grote diversiteit in werkzaamheden, die ieder hun eigen vakbekwaamheid vereisen, kunnen we de leerlingen veel verschillende dingen leren. Sommige stromen door en andere blijven na de opleiding bij ons werken.

In 1967 is de familie Jennissen verhuisd naar de Beusingsedijk

De geschiedenis van Jennissen laat zich het best vertellen door te beginnen in 1967. In dat jaar verhuisde Toon en Riek Jennissen met hun 5 kinderen naar de Beusingsedijk nr 8 en starte daar een melkveebedrijf.

1993 Loonbedrijf

De zonen Jan, Toon en Edwin hadden duidelijke interesse in het loonwerk. Daarom werd in 1993 de stap gezet met de start van het loonbedrijf. Ook werden de eerste werknemers aangenomen. Sommige werken nog altijd bij Jennissen.

2000 Grondverzet

Om het jaar rond voldoende werk te hebben werd al vrij snel gestart met grondverzet. De eerste machines waren twee mobiele kranen, een rupskraan, een vrachtwagen en een minigraver.

2003 Mestdistributie

Jennissen breidde zich met een extra tak, namelijk mestdistributie. Vanuit het werkgebied van Jennissen werd begonnen met het transport van mest naar akkerbouwgebieden.

2009 Mestverwerking

Door de strenger wordende mestregels zagen steeds meer veehouders zich genoodzaakt om mest op het eigen bedrijf te verwerken door middel van een mestscheider. Vanuit de ambitie van Jennissen om veehouders maximaal te ontzorgen werd besloten om te investeren in mestscheiders. Inmiddels draaien diverse mestscheiders vrijwel onafgebroken bij veehouders verspreid door het hele land.

2013 Nieuwbouw

In 2013 opende de famillie Jennissen samen met al hun medewerkers, klanten en relaties de volledige nieuwbouw aan de Nijvelaar in Den Dungen. Na lang wachten op de vergunningen, realiseerde Jennissen in relatief korte tijd de complete nieuwbouw van de nieuwe ligboxenstal, 4 werktuigenloodsen, een nieuwe werkplaats in combinatie met kantoor.

2018 Jennissen bestaat 25 jaar

Een 25 jarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden. Dit werd gedaan in de vorm van drie dagen opendag. Iedereen was welkom om bij het bedrijf te komen kijken. Iedere avond werd afgesloten met een besloten feest voor medewerkers, klanten en relaties.

Algemene informatie

In 2011 hebben wij onze VOF opgedeeld in diverse BV`s. Zo hebben we een beter overzicht van ons bedrijf in de diverse bedrijfstakken. Ons bezoekadres, postadres en contactgegevens zijn voor alle bedrijven hetzelfde.

Post/bezoekadres: Nijvelaar 1
Postcode: 5275 HN
Plaats: Den Dungen
Telefoonnummer: 073 503 1649
Faxnummer: 073 503 1360
E-mail: info@lbjennissen.nl

Tenaamstelling en gegevens van de diverse bedrijven.

Jennissen Agrarisch Loonwerk BV
K.v.K: 51650401
BTW: NL8501.11.936.B01

Jennissen Grondverzet en Cultuurtechniek BV
K.v.K: 51531771
BTW: NL8500.71.926.B01

Jennissen Mesthandel en Transport BV
K.v.K: 51552450
BTW: NKL8500.76.614.B01

Jennissen Vastgoed en Materieel BV
K.v.K.: 5286052
BTW: NL8506.38.483.B01

Certificering

De kwaliteit van ons werk is het bestaansrecht van ons bedrijf. Daarom wordt het arbeidsproces middels de volgende certificeringen bewaakt en gewaarborgd.

 

Jennissen is Kiwa – VCA gecertificeerd

 

 

 

logo_vkl

 

Voedselkwaliteit Loonwerk

 

Good Manufacturing / Managing Practice