Jennissen melkveehouderij

In 1967 zijn Toon en Riek Jennissen gestart met een kleinschalig melkveebedrijf op de Beusingsedijk in Den Dungen. Ze startten met 20 koeien. Al snel wordt duidelijk dat de drie zoons Jan, Toon en Edwin grote interesse in het boerenbedrijf hebben. Zo is het melkveebedrijf uitgegroeid naar twee moderne locaties en een jongvee locatie. Totaal worden er op het moment ruim 650 koeien gemolken. De melkveehouderij vormt nog steeds de basis van Jennissen.

Ervaringen die binnen de eigen melkveebedrijven worden opgedaan, worden meegenomen in de advisering naar klanten toe. Er worden bijvoorbeeld manieren getest om beter ruwvoer te winnen voor de koeien. De uitkomsten daarvan worden meegenomen en toegepast binnen het loonwerk voor andere melkveehouders.

Jennissen melkveehouderij werkt met een fokprogramma. Nauwkeurig wordt er gekeken met welke bloedlijn de koeien geïnsemineerd worden. Wij streven er naar om een goede duurzame en gezonde koe te fokken. Een deel van de kalveren wordt verkocht en een deel wordt er gehouden en opgefokt. Bij 7 maanden oud worden de kalveren naar onze jongveelocatie gebracht en daar geïnsemineerd en groot gebracht. Vervolgens komen deze als vaars terug, op een van de twee melkvee locaties, een paar weken voor het afkalven.

In 2011 en 2012 hebben we op beide locaties een nieuwe stal gebouwd. Beide stallen zijn gemoderniseerd en zo zijn we klaar voor de toekomst. De koeien worden sindsdien gemolken door melkrobots. Ook het voer wordt aangeschoven door aanschuif robots, zodat de koeien 24 uur per dag gemolken kunnen worden en kunnen eten. In 2018 hebben we de melkveestal op de locatie aan de Nijvelaar uitgebreid met 2 robots.

In 2019 plaatsten we onze 10e melkrobot van Lely. Hierdoor ontvingen we een certificaat van toetreding tot de Red Cow Community van Lely. Een mijlpaal! In deze community komen melkveehouders over de hele wereld bij elkaar, om elkaar te helpen de best mogelijke melk te produceren op de meest efficiënte manier met aandacht voor het welzijn van individuele koeien en de omgeving. Eens per 2 jaar wordt een 3-daags evenement georganiseerd ergens in de wereld. Hier komen alle melkveehouders dan samen om daar bedrijven te bezoeken en workshops te volgen. Reeds in 2022 hebben wij onze 11e robot geïnstalleerd.

Melkveehouderij werkzaamheden

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en/of advies op maat. Wij helpen u graag verder!