Wij geloven in vooruitgang. innovatie. hard werken.

Ambities

Met grote capaciteit snel en betrouwbaar ontzorgen op het gebied van agrarisch loonwerk, grondverzet, mesthandel en transport. Dat is Jennissen in Den Dungen. Wij zijn een daadkrachtig familiebedrijf dat niet vies is van hard werken.

Jan, Toon en Edwin Jennissen runnen samen Jennissen bedrijven. Waar ook twee melkveebedrijven onder vallen. Hierbij zijn de taken duidelijk verdeeld. Ook de jongere generatie zet zich hard in voor het bedrijf, waardoor het bedrijf later overgenomen zal worden.

Jan is de koeienboer en verantwoordelijk voor de veestapel aan de Veedijk in Berlicum samen met zijn zoon Rob. Zoon Thomas heeft zijn passie gevonden in het grondverzet en zit dan ook graag op de kraan. 

Toon is verantwoordelijk voor het vee op de locatie aan de Nijvelaar samen met zijn zoon Theon. Overdag is Toon werkzaam op kantoor waar ook dochter Moniek haar kwaliteiten inzet. 

Edwin zorgt ervoor dat de afdeling planning en administratie goed blijft functioneren. Daarnaast doet hij nog wekelijks een rondje over de werf op zijn loader om ervoor te zorgen dat alles er netjes uit blijft zien. Zoon Luuk zet zich graag in voor het loonwerk en grondverzet.

“In 1993 zijn wij vanuit het melkveebedrijf van onze ouders begonnen met een loonbedrijf aan de Beusingsedijk in Den Dungen”. 

Duurzaam

Duurzaam ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Het gaat over veiligheid, gezondheid, milieu en circulariteit. Vanzelfsprekend zorgen we dat alle benodigde certificaten in orde zijn en blijven. We hebben zonnepanelen op de daken van onze bedrijfspanden. In totaal wekken we meer energie dan we nodig hebben voor onze bedrijvigheid, het restant leveren we terug aan het net. 

Ook op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zetten wij ons in. Directie en medewerkers zijn gemotiveerd om op deze gebieden hun rol op een goede en verantwoorde wijze uit te voeren. CO2 reductie is hier een onderdeel van. Zo draaien onze machines al op duurzame brandstoffen die CO2 besparen. Daarnaast innoveren we ook ons materieel en wordt ons personeel doorgaans bijgeschoold op het gebied van duurzaam rijden. De technologie staat niet stil, en er worden steeds andere werkwijzen bedacht om efficiënter en bewuster te werken. Daar zijn wij dan ook volop mee bezig om ervoor te zorgen dat onze CO2 footprint steeds kleiner wordt.

Kwaliteit

De kwaliteit van ons bedrijf valt of staat met de kwaliteit, motivatie en betrokkenheid van onze medewerkers. Na de start in 1993 hebben wij door diverse overnames en de toename van werk een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment werken er ruim 90 mensen. Medewerkers herkenbaar aan hun vakmanschap, enthousiasme, inzet en betrokkenheid. Jan, Toon en Edwin hebben veel waardering voor de bereidheid van de medewerkers om altijd klaar te staan en door te werken. Werktijden zijn vaak zeer onregelmatig en er worden lange dagen gemaakt in de piektijden. Door de goede band met het personeel en de goede onderlinge verstandhouding tussen onze medewerkers is de werksfeer heel plezierig. 

Historie

De geschiedenis van Jennissen laat zich het best vertellen door te beginnen in 1967. In dat jaar verhuisde Toon en Riek Jennissen met hun 5 kinderen naar de Beusingsedijk en startte daar een melkveebedrijf met ongeveer 20 koeien. Ruim 50 jaar later wordt er nog altijd gemolken aan de Beusingsedijk. In 1967 hadden ze geen idee dat het bedrijf zou uitgroeien tot de omvang die het nu heeft. 

Certificering

De kwaliteit van ons werk is het bestaansrecht van ons bedrijf. Daarom wordt het arbeidsproces middels de volgende certificeringen bewaakt en gewaarborgd.

VCA
certificering

Onze organisatie beschikt over de VCA certificering van KIWA. Dit is een instantie die de kwaliteit van producten, diensten en systemen beoordeeld. VCA is een veiligheidskeurmerk waarbij de nadruk wordt gelegd op de praktische invulling van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer.

Voedselkwaliteit
Loonwerk (VKL)

Voedselkwaliteit loonwerk is het kwaliteitssysteem voor de agrarische loonwerk sector. Met deze certificering tonen wij als loonwerker aan te voldoen aan de eisen van de landbouw en handel. Waarbij ons doel is de voedselkwaliteit te waarborgen.

GMP+
certificering

Deze certificering staat voor diervoederveiligheid. Door de integratie van ISO-normen, HACCP en andere elementen waarborgt het GMP+ certificatieschema niet alleen de veiligheid, maar ook de betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.