Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Mage_Google_Maps has a deprecated constructor in /home/lbjenniss/domains/lbjennissen.nl/public_html/wp-content/plugins/mage-google-maps/cast/craft.php on line 27
Jennissen | Nieuws
Notice: Undefined index: thin_icon_only_font_family in /home/lbjenniss/domains/lbjennissen.nl/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 144

Nieuws

Open dagen 2018 groot succes

De open dagen op zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 ter gelegenheid van ons 25 jarig bestaan waren een groot succes. Na twee fantastische dagen en twee geweldige feestavonden kijken we met een voldaan gevoel terug op ons jubileumsfeest. Langs deze weg willen we graag de vele duizenden mensen die een bezoek hebben gebracht aan ons loonbedrijf en melkveebedrijf bedanken voor hun belangstelling in onze bedrijven.

Kalk in boxen strooien helpt mastitis en een hoog celgetal te voorkomen

In de nieuwsbrief Melkvee Actueel van 6 augustus 2015 stond een artikel van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) over de voordelen van het strooien van kalk in ligboxen.

Jennissen Theon Mirabox IMG_4096In dit artikel wordt uitgelegd dat kalk een vochtbindend (en daarmee opdrogend) effect heeft en daardoor maakt kalk de groeiomstandigheden voor mastitisverwekkers minder goed door verandering van de zuurgraad (pH). Het standaard advies is eens per twee dagen 50 gram kalk per ligbox te gebruiken (5 kilogram op 100 ligboxen óf 1 kilogram kalk op 10 kilogram zaagsel), maar bij warm en vochtig weer is het aan te raden om dit één keer per dag te doen. Te veel kalk strooien werkt averechts. Lees meer.

Jennissen is al enige tijd dealer van Mirabox steenmeel, een kalksoort die zeer geschikt is als strooisel voor in de boxen. U kunt Mirabox bij ons bestellen door het sturen van een mail naar info@lbjennissen.nl of bel via 073-503 16 49.

Luc van Hout wint 2 zakken maiszaad

20150518_145845_resizedLuc van Hout is de gelukkige winnaar van de voorjaarsactie van Jennissen. Speciaal ter gelegenheid van de lancering van onze nieuwe website maakte iedereen die voor 1 april zich inschreef voor de digitale nieuwsbrief van Jennissen kans op het winnen van 2 zakken maiszaad. Op 15 mei overhandigde Toon Jennissen de 2 zakken maiszaad aan de aangenaam verraste Luc van Hout.

N279 deels tijdelijk verbreed

In het weekend van 14 en 15 maart 2015 is het gedeelte van de N279 tussen de nieuwe brug over het Maximakanaal en de Runweg tijdelijk verbreed in de richting Den Bosch. Jennissen ondersteunde deze operatie met 4 mobiele kranen, 2 loaders en 4 tractors met kippers.

De komende tijd zal Jennissen intensief meewerken aan de volledige aanpassing van de N279 tussen Den Bosch en Veghel. De geplande oplevering voor dit project is november 2017.

Mirabox boxenvulling voor melkvee nu verkrijgbaar via Jennissen

Jennissen is dealer van Mirabox, het ideale strooisel voor uw ligboxen. Mirabox is een superfijn steenmeel dat zorgt voor extra hygiene in de stal. De voordelen van Mirabox op een rij:

• neemt snel vocht op en verschraalt de spenen van uw koeien niet
• voorkomt voor een groot deel de ontwikkeling van bacteriën
• vermindert de kans op de ziekte van Mortellaro en stinkpoot aanzienlijk
• houdt koeien en uiers schoon
• verlaagt het risico op bacteriële infecties en de overdracht ervan
• vermindert het aantal vliegen in uw stal
• verbetert de kwaliteit van uw gras via de mest van uw koeien

Meer weten over Mirabox? Bel met Edwin Jennissen of Orje van Helvoort voor meer informatie en bestellen op 073-503 16 49 of stuur een mail naar info@lbjennissen.nl

Inventariseer tijdig uw mestoverschot

De overheid heeft besloten dat in 2015 50% van het mestoverschot op uw bedrijf verwerkt moet worden. In 2014 was dit nog 30%. Het is aan te bevelen om tijdig te inventariseren hoeveel u moet verwerken zodat u weet hoeveel u moet afvoeren.

Jennissen mestscheider IMG_1667Wij kunnen u helpen met het bepalen van de beste manier om het mestoverschot weg te werken. Bel ons op 073-503 16 49 om de mogelijkheden te bespreken.

Ons advies voor de maisrassen in 2015

Ook dit jaar kunnen wij u alle maiszaden leveren tegen scherpe prijzen. Op basis van onze ruime ervaring in de maisteelt adviseren wij voor dit jaar de rassen LG30225 voor de vroege mais en Torres of Vem Star voor de middenvoege mais.

Om een goede maisoogst te halen geven wij u de volgende tips:

– zorg dat de PH van de grond op peil is door tijdig het land te bekalken
– zorg voor een goede grondbewerking voor een luchtige bodem met goede afwatering
– bemest het land zo optimaal mogelijk. Denk hierbij ook aan de inzet van groenbemesters na de oogst voor het vastleggen van stikstof en het verhogen van het humusgehalte in de grond
– overleg met ons wat voor u de beste keuze is voor de rijenbemesting tijdens het zaaien