Skip to main content

Eerste elektrische vrachtwagen voor Jennissen

Met deze vrachtwagen is de eerste stap naar duurzaam transport gezet. We zijn binnen ons bedrijf voortdurend bezig met innovaties. Om daarmee onze werkzaamheden nog duurzamer, slimmer en beter te kunnen verrichten. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor klanten en dat vinden we erg belangrijk.

Op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zetten wij ons voortdurend in. De technologie staat niet stil, en er worden steeds andere werkwijzen bedacht om efficiënter en bewuster te werken. Daar zijn wij dan ook volop mee bezig om ervoor te zorgen dat onze CO2 footprint steeds kleiner wordt, door elektrisch rijden en emissieloos werken. De nieuwe Volvo is de eerste elektrische machine binnen ons machinepark, maar daar zal het niet bij blijven.

De nieuwe Volvo FH Electric 4×2 is onze eerste elektrische machine. Deze zullen wij vooral in gaan zetten binnen het tanktransport. Zoals het transporteren van slib, afvalwater en mest. Daarnaast kan de truck ook ingezet worden als trekker voor de kiptrailer voor onder andere het vervoeren van grond, zand en grind. Ook kan de truck ingezet worden als trekker voor de walking floor. De truck heeft een maximaal toelaatbaar treingewicht tot 44 ton, een vermogen tot 490 kW en een actieradius tot 300 kilometer met een enkele acculading. Op naar veel duurzame kilometers.

Genoeg gepraat, laten we samen een project starten